ZAPISY NA KWALIFIKOWANY KURS ZAWODOWY R.03 ROLNIK
TELEFONICZNIE LUB OSOBIŚCIE W SEKRETARIACIE SZKOŁY

W dniach 26.10.2015 oraz 02.11.2015 klasa technikum agrobiznesu wraz z opiekunem mgr inż. Lidią Jakubiak uczestniczyła w zajęciach wyjazdowych na terenie Wielkopolskiej  Wytwórni Żywności PROFI, która znajduje się w Grabowie nad Prosną. Korzystając z uprzejmości Prezesa Firmy młodzież mogła zrealizować zagadnienia w ramach przedmiotu zawodowego; podstawy przetwórstwa spożywczego w murach firmy. Grupę ujęła otwartość pracowników oraz wysokie kompetencje. Anna Grzesiowska-Walaszczyk, która jest pełnomocnikiem ds. systemu zarządzania jakością wyczerpująco przedstawiła interesujące grupę tematy.

Młodzież dowiedziała się o głównych założeniach firmy, produktach oraz rozwiązaniach wdrażanych z zakresu jakości oraz bezpieczeństwa żywności. Dzięki takim zajęciom uczniowie widzą, że takie systemy bezpieczeństwa jak np. HACCP są wdrażane i  realizowane. Wszystko po to by żywność była bezpieczna dla konsumenta. Dziękujemy bardzo za możliwość uczestnictwa w takich zajęciach.

GALERIA